Δευτέρα, Ιανουαρίου 19, 2009

Καλώδιο HDMI από... χρυσάφι (;)

Από προχθεσινή συζήτηση με τον αδερφό μου:

-"Πήρα ένα νέο dvd-player με θύρα HDMI από το κατάστημα Saturn, οπότε είπα να το συνδέσω με τη νέα τηλεόραση που έχει και αυτή θύρα HDMI. Μόνο που καμία από τις δύο συσκευές δεν είχε το καλώδιο στα παρελκόμενα στη συσκευασία."
- "Ωραία, και γιατί δεν πήρες ένα καλώδιο HDMI μιας και ήσουν εκεί;" ρώτησα κι εγώ ο αφελής.
- "Γιατί μου είπαν ότι αυτά που έχουν στο στοκ κοστίζουν μόνο 130€."
- "Μήπως δεν κατάλαβες καλά;"
- "Όχι ρε συ, ξαναρώτησα και μου είπαν το ίδιο !!!"

Και κάπου εκεί έπεσα από την καρέκλα. Έχουν ξεφύγει εντελώς τα πράγματα στην Ελλάδα και κάποιοι (εν μέσω -υποτίθεται- οικονομικής κρίσης) θεωρούν ότι απευθύνονται σε βλάκες. Από χρυσάφι να ήταν το καλώδιο, φθηνότερα θα κόστιζε. Και υπηρεσίες δεν παρέχουν (σε οποιαδήποτε ερώτηση απαντούν με ποιηματάκι το κατεβατό που αναφέρεται στο ταμπελάκι του προϊόντος για το οποίο ρώτησες - παραπέρα δε ξέρουν) και πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Και μιας και το έφερε ο λόγος, είπα να ψάξω το site του καταστήματος για να διαπιστώσω του λόγου το αληθές. Το αποτέλεσμα: τζίφος. Πρόκειται για μια απλή (και μάλιστα κακή) εταιρική παρουσίαση, που προσφέρει ("καταπληκτικό") τη δυνατότητα στους online εγγεγραμμένους χρήστες να λαμβάνουν τον προϊοντικό κατάλογο μία ημέρα νωρίτερα από τους φυσικούς επισκέπτες (τρέξε κόσμε), αλλά η προϊοντική παρουσίαση στο site (αυτό δηλαδή που ενδιαφέρει τον τελικό καταναλωτή) είναι... άφαντη.

Α! Παρέχουν και online λεξικό όρων της τεχνολογίας, με την προτροπή: "Μπες στο λεξικό μας και βρες όλα όσα θα ήθελες να μάθεις... κι ακόμα περισσότερα". Μπήκα και... έμαθα ανάμεσα στα άλλα καταπληκτικά το παρακάτω:

"LCD:
Ένα LCD ή μια υγρή επίδειξη κρυστάλλου είναι μια επίπεδη, λεπτή συσκευή επίδειξης που αποτελείται από οποιοδήποτε αριθμό εικονοκυττάρων που ευθυγραμμίζονται μπροστά από έναν ανακλαστήρα ή πηγή φωτός. Το LCD έχει γίνει ευρέως αποδεκτό δεδομένου ότι είναι σχετικά φτηνό και καταναλώνει πολύ λίγη ενέργεια.
"

Μαύρο δαγκωτό (και όχι μόνο στο)

2 σχόλια:

  1. Ρε παιδιά εγώ από τον κωτσόβολο το αγόρασα 20 ευρώ πριν από ενάμισι χρόνο σχεδόν. Τα Lidl πριν 1-2 εβδομάδες το είχαν 7 ευρώ και υπάρχουν μαζαζιά που το πουλάνε 12-17 ευρώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @hackaday:
    Το γνωρίζω. Ο αδερφός μου έφυγε από το Saturn και το αγόρασε από άλλο κατάστημα (δε θυμάμαι πιο) κάπου 10 ευρώ . Απλά ήθελα να γράψω ότι τελικά κάποιοι νομίζουν ότι απευθύνονται σε βλάκες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή