Σάββατο, Νοεμβρίου 01, 2008

Απίστευτος ταρίφας

taxiΤο σκηνικό έγινε χθες Παρασκευή νωρίς το απόγευμα στη Βασ. Σοφίας, μπροστά στη στάση "Ευαγγελισμός" του μετρό, στο ρεύμα με κατεύθυνση προς το Σύνταγμα. ΙΧ αυτοκίνητο κινείται στη μεσαία λωρίδα (δίπλα στη λεωφορειολωρίδα) και ξαφνικά από τη λεωφορειολωρίδα πετάγεται μπροστά του (χωρίς φλας) ένα ταξί για να μπει στη μεσαία. Ο οδηγός αρχίζει να κορνάρει συνεχόμενα (με το ταξί σχεδόν κολλημένο μπροστά του, στο μισό μέτρο, να εξακολουθεί να μπαίνει στη μεσαία λωρίδα), ο ταρίφας του βγάζει το χέρι από το παράθυρο και με έντονα νοήματα του λέει "τι έγινε ρε;", ο οδηγός του ΙΧ ανταπαντάει (όλα αυτά εν κινήσει, μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα και σε μηκος δρόμου κάπου 20-30 μέτρα το πολύ) "που πας ρε μαλάκα" και ο ταρίφας "κοκκαλώνει" το ταξί - εμφανώς εσκεμμένα! Φυσικά ο οδηγός του ΙΧ δεν προλαβαίνει να φρενάρει και πέφτει πάνω στο ταξί.

Φυσικά ακολούθησε χοντρός καυγάς για κανένα πεντάλεπτο (στη μέση της Βασ. Σοφίας) και στη συνέχεια συνέχισαν στην άκρη. Και αμέσως θυμήθηκα καλό μου φίλο ταξιτζή που μου είχε πει (σα συμβουλή) να μην κάνω μαγκιές με ταρίφες, ειδικά αν το ταξί τους είναι παλιό και με χτυπήματα, γιατί μπορεί να προκαλέσουν επίτηδες τρακάρισμα όπου θα ευθύνονται οι άλλοι οδηγοί, ώστε να διορθώσουν τα όποια εξωτερικά προβλήματα του ταξί. Επίσης μου είχε πει να προσέχω όταν την επόμενη ημέρα τα ταξί έχουν απεργία, γιατί τότε έχουν τον απαραίτητο χρόνο για να πάνε στο συνεργείο!

Υ.Γ. έχω γνωρίσει δύο "ταρίφες" (τον ένα πολύ καλά, που μου είπε τα παραπάνω), και οι δύο καταπληκτικά παιδιά. Και έχω μπει και σε πολλά ταξί όπου μίλησα με τους ταξιτζήδες και κάναμε καταπληκτική κουβέντα. Και φυσικά δεν είναι όλοι τους αλήτες, αλλά δυστυχώς ένα πολύ μεγάλο ποσοστό τους είναι απαράδεκτοι αντιεπαγγελματίες, και μετά τους παίρνει η μπόρα όλους τους...

5 σχόλια:

  1. "μπορεί να προκαλέσουν επίτηδες τρακάρισμα όπου θα ευθύνονται οι άλλοι οδηγοί, ώστε να διορθώσουν τα όποια εξωτερικά προβλήματα του ταξί"

    Το έχω ακούσει κι εγώ αυτό. Προσοχή στην κίτρινη φυλή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ναι και ειναι μερικοι που σε κλεβουν και σε βιαζουν και σε σκοτωνουν, κι αλλοι που σε μαχαιρωνουν και σε πυροβολουν με λογια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αλήθεια πόσο καλά τον ξέρεις τον ταρίφα δεν μας εξήγησες ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Ανώνυμος
    πολύ καλά ως φίλο. Για κάτι παραπάνω, μάλλον πρέπει να ρωτήσεις την κοπελιά του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή