Τρίτη, Αυγούστου 19, 2008

Κτηματολόγιο: βλ. χάος

η ερώτηση: για διαμέρισμα που έχει κτηματογραφηθεί στην προηγούμενη φάση του κτηματολογίου, πρέπει να κατατεθούν ξανά τα απαραίτητα δικαιολογητικά και να πληρωθεί το αντίστοιχο ποσό;

απάντηση #1 (από το τηλεφωνικό κέντρο 1015): "όχι, δε θα πληρώσετε τίποτε, απλά θα ειδοποιηθείτε γραπτώς να καταθέσετε τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Άρα περιμένετε". (σημ.: μέχρι να μου πάρει το κράτος το διαμέρισμα)

απάντηση #2 (από το αρμόδιο κτηματολογικό γραφείο): "ναι, θα πληρώσετε, αλλά όχι όπως όλοι όσοι κτηματογραφούν για πρώτη φορά. Μάλλον το ποσό θα μπει στη φορολογική σας δήλωση (αλλά και αυτό δεν είναι σίγουρο, δεν έχουμε νεώτερη ενημέρωση). Όσο για τα δικαιολογητικά, δε θα καταθέσετε τίποτε, αλλά κάντε μία αίτηση για βεβαίωση κτηματογράφησης για να είστε σίγουροι". (σημ.: το μόνο σίγουρο λέω εγώ)

απάντηση #3 (από το "έγκυρα και πλήρως κατατοπιστικά" φυλλάδια από Ελευθεροτυπία και Καθημερινή): "ναι, θα πρέπει να πληρώσετε όπως και όλοι οι ιδιοκτήτες που κτηματογραφούν για πρώτη φορά, και να καταθέσετε στη συνέχεια το αποδεικτικό καταβολής πάγιου τέλους κτηματογράφησης". (σημ.: πληρώνω άρα υπάρχω).



Οποιαδήποτε νέα απάντηση είναι δεκτή...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου