Δευτέρα, Μαρτίου 12, 2012

36η επέτειος για το "κομμένο" αυτί του Ράμμου

Όταν ακόμα (1976) το ποδόσφαιρο στην επαρχία παίζονταν σε αλάνες (όπως ήταν το γήπεδο του Παναιτωλικού - μέχρι και πριν από καμιά δεκαριά χρόνια από σήμερα άλλωστε δε διάφερε και πολύ από τότε), συνέβει το γεγονός και δημιουργήθηκε ο μύθος (;) του "κομμένου" αυτιού του διαιτητή Ράμμου του αγώνα Παναιτωλικού-ΠΑΟΚ (πρωτάθλημα Α Εθνικής 1975-76, 29η Φεβρουαρίου 1976, με τελικό σκορ 0-2). 

Όπως αναφέρεται στο blog "Ζείδωρον", "Με το που έληξε ο αγώνας του Παναιτωλικού με τον ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο, Αγρινιώτες οπαδοί μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο κι αφού τουλούμιασαν στο ξύλο το ρέφερι του αγώνα του φόρεσαν κολάρο ένα ξύλινο τελάρο κι απέσπασαν ως λάφυρο το ένα μανίκι της διαιτητικής του στολής".

Άλλοι λένε ότι το αυτί κόπηκε από το τελάρο, άλλοι ότι του το δάγκωσε οπαδός. Στο παραπάνω post του "Ζείδωρον" υπάρχει πολύ υλικό από φωτογραφίες και περιγραφές, ακόμα και φωτογραφία από την περιφορά του μανικιού του Ράμμου μέσα στην πόλη!

Η ιστορία (κατ)έγραψε το γεγονός, ο καθένας μπορεί να βγάλει το συμπέρασμά του, ωστόσο το σύνθημα είναι αυτό που παραμένει: "διαιτητή θυμήσου, τον Ράμμο και τ' αυτί σου"...

2 σχόλια:

  1. Ξα εκείνη την ημέρα ήμουν μέσα με τον Φόρη και τον μπαμπά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα ρε ξα, πρώτη φορά το ακούω αυτό. Για γράψε λεπτομέρειες για να μαθαίνουμε κι εμείς οι... νεώτεροι :-)

      Διαγραφή