Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 25, 2009

Ψηλά στον ουρανό

Κάθε ταινία της Pixar είναι πάντα (ή σχεδόν πάντα) αυτό που λέμε peace-of-art. Κάποιες δε από αυτές τις ταινίες πραγματικά άφησαν εποχή με το ευρηματικό τους σενάριο, τα καταπληκτικά γραφικά και τα συναισθήματα που σου δημιουργούσαν. Το "Monsters, Inc." είναι έως σήμερα ίσως η κορυφαία τους ταινία, ενώ ο "Ratatouille" είναι μια ρομαντική ταινία που μας διεγείρει γαστριμαργικά. Από χθες το βράδυ, στο top-3 των ταινιών της Pixar προσωπικά βάζω και τη νέα τους ταινία, "Up".

Παρακάμπτοντας το γεγονός ότι ο πρωταγωνιστής παππούλης είναι φτυστός ο Ζάχος Χατζηφωτίου (σιχαμερό άτομο), η ταινία είναι γεμάτη συναίσθημα, γέλιο, έξυπνα σχεδιασμένους χαρακτήρες και πολύ καλούς διαλόγους. Και σίγουρα ξυπνάει μέσα μας αναμνήσεις από την παιδική μας ηλικία και τις περιπέτειες που θέλαμε και ονειρευόμασταν να ζήσουμε.

Μην τη χάσετε. Κατάλληλη για μικρά και μεγάλα παιδιά... :-)

4 σχόλια:

  1. Δεν το ξέχασα, όπως δεν ξέχασα και τα "A bug's life", "The Incredibles", "Nemo" (ίσως η ταινία με το καλύτερο animation και rendering που έχω δει), "Cars", "Wall-e". Απλά το "Toy Story" είναι αρκετά παιδικό.

    Btw, είμαστε (οικογενειακώς) φανατικοί της Pixar :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. είναι το αγαπημένο μου από την Pixar! χθες είδα και το Wall-e και έμεινα άφωνη...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καταπληκτική ταινία και αυτή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή