Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 28, 2009

Μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος;

Διάλογος στην είσοδο υπόγειου πάρκιν πολλών επιπέδων στα κεντρικά γραφεία μεγάλης-τεράστιας πολυεθνικής εταιρίας (στην οποία έχουμε πάει 4 άτομα με το υπηρεσιακό βανάκι για μία συνάντηση):
- Καλημέρα. Έχουμε συνάντηση με τον τάδε κύριο.
- Ωραία, θα πάτε στο 4ο υπόγειο.
- Χωράει το βανάκι;
- Ναι, εδώ μπαίνουν ακόμα και τζιπ.

Ξεκινάμε, κατεβαίνουμε τα 2 πρώτα επίπεδα, όλα καλά. Στο 3ο μας φαίνεται ότι σα να χαμήλωσε το ύψος στα οριζόντια δοκάρια στην αρχή και το τέλος της ράμπας καθόδου, αλλά και πάλι περνάμε χωρίς πρόβλημα. Στη ράμπα μεταξύ 3ου και 4ου επιπέδου έρχεται το σοκ. Στο οριζόντιο δοκάρι στην είσοδο της ράμπας καθόδου βρίσκει η οροφή στο τελευταίο μισό μέτρο (προς τα πίσω). Και μέχρι ο οδηγός μας να φρενάρει, είχαμε περάσει το δοκάρι και πλέον είχαμε μείνει ουσιαστικά κολλημένοι στη ράμπα καθόδου.

Για να βγάλουμε τελικά το βανάκι αναγκαστήκαμε να ξεφουσκώσουμε (σχεδόν 50%) τα πίσω λάστιχα και μπήκαν μέσα στο βαν 5 άτομα (4 + 1 τεράστιος :-) ώστε να καθήσει επαρκώς... Και η απορία παραμένει: δεν μπορούσαν να βάλουν πινακίδα που να προσδιορίζει το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος; Ή ακόμα καλύτερα να έχουν στην είσοδο του πάρκιν κρεμασμένη πλαστική μπάρα που να προσδιορίζει ποιο είναι αυτό;

Και μετά μάς φταίει μόνο το δημόσιο...

Υ.Γ.
δεν αναφέρω το όνομα της εταιρίας γιατί την παράλειψη-αβλεψία της θα την πληρώσει ο παρκαδόρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου