Δευτέρα, Οκτωβρίου 20, 2008

Putumayo world: ένας μαγικός κόσμος

Αν βαρεθήκατε όλες αυτές τις αηδίες που παρουσιάζονται ως "παιδική μουσική" (Ζουζούνια, Mazoo and the zoo και όλα τα συναφή), και που δυστυχώς όλα τα παιδάκια (συμπεριλαμβανομένης και τις κόρης μου) τραγουδάνε καθημερινά, λόγω της απίστευτης πλύσης εγκεφάλου που τους γίνεται στην πρωινή "παιδική" ζώνη του Σαββατοκύριακου, τότε καιρός είναι να γνωρίσετε τον μαγικό κόσμο της Putumayo Music.


Έχοντας ως στόχο να κάνουν σε όλους γνωστή τη μουσική κουλτούρα των λαών, την ethnic μουσική, όπως όμως αυτή παρουσιάζεται από τους γνήσιους εκφραστές της σε κάθε περιοχή του κόσμου μας (και όχι από τουριστικά cd-σουβενίρ), στην Putumayo έχουν πραγματικά καταφέρει να δημιουργήσουν μια σειρά από πολύ ποιοτικές μουσικές συλλογές, οι οποίες απευθύνονται (θεωρητικά τουλάχιστον) τόσο στους μεγάλους όσο και στα παιδιά. Και λέω θεωρητικά τουλάχιστον, γιατί οι περισσότερες συλλογές ακούγονται το ίδιο ευχάριστα από όλους (από προσωπική εμπειρία, καθώς εδώ και δύο χρόνια αγοράζουμε μανιωδώς σχεδόν κάθε cd τους, χωρίς να έχουμε απογοητευτεί).

Οι μουσικές συλλογές χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: Putumayo kids και Putumayo world music. Η πρώτη είναι αυτή που, όπως λέει προδίδει και το όνομά της, απευθύνεται στα παιδιά, με μερικές καταπληκτικές συλλογές. Αγαπημένες μας είναι το Animal Playground, το Reggae Playground και το World Playground - στο τρίτο έχουν επιλέξει από την Ελλάδα τη Γλυκερία με το Τικ Τικ Τακ σε άψογη εκτέλεση.

Σε κάθε πάντως περίπτωση, οι συλλογές της Putumayo γλυτώνουν τα... αυτιά μας από τις σαχλαμάρες που πλασάρονται στα παιδιά. Και επιπλεόν, και μόνο η σκέψη ενός ταξιδιού με το αυτοκίνητο και το cd player να παίζει Ζουζούνια με ανατριχιάζει...

Υ.Γ. δεν μπορούσα να κρατηθώ και να μην το βάλω: Putumayo Kids presents Animal Playground "No More Monkeys" και αρχίστε να χοροπηδάτε με τα παιδιά στο κρεββάτι :-)



1 σχόλιο:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή