Τρίτη, Ιανουαρίου 15, 2008

Εθνικές οδοί της κακιάς ώρας και πινακίδες

Ανοίγω σήμερα το πρωί το τελευταίο τεύχος (2471) του Ενημερωτικού δελτίου του ΤΕΕ και διαβάζω στη σελίδα 5: "έχει σκεφτεί... κανείς ότι οι τεράστιες ταμπέλες που έχουν φυτευτεί κατά μήκος της Εθνικής οδού Κορίνθου-Πάτρας με το ... τρομοκρατικό περιεχόμενο, ενδεχομένως να είναι αφορμή κάποιων τροχαίων;"

... μμμμ, μάλιστα. Αυτό ενόχλησε το συντάκτη του άρθρου, ο οποίος ενδεχομένως και να μην έχει οδηγήσει στην εθνική αυτή.

Έχοντας κάνει αμέτρητες φορές αυτή τη διαδρομή (έχοντας πριν κάνει κάμποσες φορές το σταυρό μου για να φτάσω σώος στον προορισμό μου, λόγω της κάκιστης κατάστασης του δρόμου και της απαράδεκτης οδήγησης κάποιων... ζώων που παίρνουν το τιμόνι στα χέρια τους και όποιον πάρει ο χάρος) πιστεύω ότι, στο μέτρο που τους αναλογεί, οι πινακίδες αυτές τουλάχιστον βάζουν σε σκέψεις τον κάθε νοήμονα φίλο-ήρωα οδηγό αυτής της "Νέας (!!!) Εθνικής Οδού Κορίνθου-Πάτρας" (όπως και επίσημα ονομάζεται). Και σίγουρα, ούτε με διαφορετικό τρόπο από τις πινακίδες της τροχαίας είναι τοποθετημένες, ούτε περιέχουν κάποια εικόνα (όπως οι διαφημιστικές πινακίδες) που μπορεί να αποσπάσει τον οδηγό από το δρόμο. "Στοιχίζουν" σε χρόνο όσο και να διαβάσεις μια πινακίδα της τροχαίας. Έχουν δε τοποθετηθεί εκεί (σχεδόν κάθε πέντε χιλιόμετρα και στα πλέον επικίνδυνα σημεία) από εθελοντές, συγγενείς ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία σε αυτό τον απαράδεκτο δρόμο.

Και σαν από "σατανική" σύμπτωση, ακούω μετά από λίγο στις ειδήσεις στην τηλεόραση για το φονικό τροχαίο με 6 νεκρούς χθες βράδυ στην παραπάνω εθνική οδό. Και σοκάρομαι γιατί στις εικόνες που δείχνει στο ρεπορτάζ διαπιστώνω ότι το τροχαίο συνέβει ακριβώς δίπλα σε μια από τις πινακίδες αυτές (με το ίδιο περιεχόμενο όπως αυτή της φωτογραφίας - ίσως να είναι και η ίδια, για να ολοκληρωθεί η τραγική σύμπτωση).

κρίμα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου