Πέμπτη, Νοεμβρίου 15, 2007

Ιστορίες (πείνας) αναδόχων (part I)

- (εγώ) "στον πίνακα συμμόρφωσης για το workstation που προτείνετε αναφέρεται ότι ο κάθε πυρήνας του επεξεργαστή δουλεύει στα 1,8GHz (2 x 1,8GHz). Αλλά στο τεχνικό φυλλάδιο του κατασκευαστή (HP) αναφέρεται ότι η ελάχιστη σύνθεση του συστήματος έρχεται με επεξεργαστή Intel Pentium Dual-core E2180 (2 x 2,0GHz). Μήπως έχετε κάνει κάποιο τυπογραφικό λάθος;"
- (αντίκλητος αναδόχου) "Τον πίνακα συμμόρφωσης τον έχει γράψει ο πλέον αξιόπιστος τεχνικός μας. Α-πο-κλεί-ε-ται να έχει κάνει λάθος."
- (εγώ) "Μήπως έχει κάνει λάθος δηλαδή η HP στο τεχνικό της φυλλάδιο; Και στο website της; Εγώ ως μέλος ΕΠΠΕ δεν μπορώ να παραλάβω κάτι τέτοιο."
- (αντίκλητος αναδόχου) "Λοιπόν, αυτά τα πράγματα είναι απαράδεκτα... Αν είναι έτσι, εγώ αποσύρω την προσφορά μας για τα workstation και μένουμε στην αρχική μας προσφορά. Δεν έχουμε κάνει λάθος!!!"

Κάπου εκεί συγκρατήθηκα με πολύ κόπο να μην πιάσω το τασάκι από το τραπέζι να του το φέρω στο κεφάλι. Αλλά ακόμα και τώρα (2 ώρες μετά τη συνάντηση) μετανιώνω... Καθώς έχω βρεθεί επαγγελματικά και στις δύο όχθες, δε θυμάμαι ποτέ να έχω προσπαθήσει να βγάλω τρελλό τον άλλο για πράγματα στα οποία είναι προφανές ότι έχω λάθος (πχ. έξω είναι νύχτα και όχι μέρα).

Ερώτηση: Τόση πείνα έχει πέσει τελικά στις εταιρίες πληροφορικής;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου