Παρασκευή, Οκτωβρίου 19, 2007

Και τώρα, άντε γειά... (part II)

έγραψε χθες ο Καρπετό: "Τη διαδρομή των προκριματικών την ξεκίνησε μια ομάδα γεμάτη από ερωτήματα. Την κλείνει μία ομάδα με σταθερότητα, γεμάτη αξίες. Η προσπάθεια συντήρησης της πρωταθλήτριας Ευρώπης αποδείχτηκε λάθος του Οθωνα. Η απογείωσή της μέσα από μια διαδικασία αλλαγής και ωρίμανσης είναι το αριστούργημά του. "

Νομίζω ότι σε 4 γραμμές συνοψίζεται πλήρως η πορεία της Εθνικής τα τελευταία 2 χρόνια... και εν μέρει δικαιολογείται και η γκρίνια μας (μου) μέχρι το ματς με τη Μάλτα. Περιμένουμε τώρα τη λαμπρή συνέχεια το επόμενο καλοκαίρι.

3 σχόλια:

  1. Παπάρια. Από τους παίχτες στο 1-4 στην Εθνική δεν υπάρχει μόνο ο Φύσσας:

    Με Τουρκία στο 1-4:
    Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Δέλλας, Φύσσας (56’ Τοροσίδης), Κυργιάκος, Μπασινάς, Γιαννακόπουλος (72’ Αμανατίδης), Καραγκούνης, Κατσουράνης, Σαμαράς, Χαριστέας (62’ Γκέκας).

    Για ποια ωρίμανση μιλάμε; Για τον Άντζα που έπαιξε επειδή ο Κατσουράνης ήταν τραυματίας ή για τον Σπυρόπουλο που είναι στον πάγκο αντί για το Φύσσα;

    Ο Καρπετόπουλος προσπαθεί να καλύψει τις βλακείες που έλεγε από τηλεόρασης μετά τον αγώνα με τη Μάλτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. επειδή ο Κατσουράνης ήταν τραυματίας

    s/τραυματίας/τιμωρημένος/g

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Παπάρια. Από τους παίχτες στο 1-4 στην Εθνική δεν υπάρχει μόνο ο Φύσσας:"

    δεν είναι έτσι όπως τα λες. Το ματς με τους Τούρκους υπήρξε η αφορμή για να ξεκολλήσει λίγο ο Όττο από κάποια "ανεξήγητα" κολλήματα. Να σου θυμίσω τις εμμονές στους ανύπαρκτους Βρύζα και Φύσσα (δόξα τω Θεώ), τη μη κλήση ή χρησιμοποίηση των Τοροσίδη, Γκέκα, Αμανατίδη στη βασική ομάδα, τη μη κλήση κάποιων καλών παικτών αν δεν παίζουν σε ομάδα του ΠΟΚ ή της Θεσσαλονίκης, εν ολίγοις την εμμονή στην ομάδα που πήρε το Euro2004, παρόλο που θα έπρεπε να κάνει αλλαγές και εισαγωγή νέων παικτών στην ομάδα.

    Από τον αγώνα με τους Τούρκους και μετά, ο Όττο άρχισε επιτέλους να χρησιμοποιεί παίκτες που έπρεπε να είναι από καιρό στην ομάδα, άρχισε επιτέλους να κοιτάζει και λίγο παραπέρα, και μαζί με τους παίκτες όντως πέταξαν από πάνω τους το άγχος του τίτλου που είχαν κατακτήσει και τους είχε μυθοποιήσει λίγο στα μάτια του κόσμου αλλά και τα δικά τους (θα τα πάρουμε τα ματσάκια με μισό-μηδέν, χάρη στον τίτλο μας). Αν είχε κάνει και κάποιες επιπλέον κινήσεις, όπως να ξεκολλήσει και από κάνα-δυο ακόμα που δεν τραβάνε πλέον (Χαριστέας, Δέλλας) και να καλέσει 2-3 ακόμα, όπως τον Αβραάμ Παπαδόπουλο του Άρη, το Γουνδουλάκη του Πανιωνίου, το Χριστοδουλόπουλο και τον Μπαλάφα του ΠΑΟΚ, αλλά και να εντάξει και κάποια παιδιά της Ελπίδων, ώστε να μπουν στο πνεύμα της Εθνικής έγκαιρα, πριν αρχίσουν τα προκριματικά του Μουντιάλ, θα ήταν ακόμα καλύτερα.

    Σε κάθε περίπτωση, αν ισχυριστεί κάποιος ότι μετά τον πρώτο αγώνα με τους Τούρκους όλα έμεινα ίδια, τότε μάλλον άλλη ομάδα βλέπει. Και αυτό ουσιαστικά λέει και ο Καρπετό, ο οποίος μετά το 1-4 ήταν πολύ ήπιος στην κριτική του (μόνος μαζί με το Σωτηρακόπουλο)...

    Και ναι, ο Άντζας, όπως καταλαβαίνει εύκολα όποιος βλέπει ποδόσφαιρο, είναι αυτή τη στιγμή ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας κεντρικός αμυντικός (ευτυχώς και για τον Ολυμπιακό). Και βέβαια, η θέση του δεν έχει καμία σχέση με του Κατσουράνη. Τώρα για το Σπυρόπουλο, ας μη το σχολιάσω καλύτερα που δεν τον χρησιμοποιεί. Γιατί δε νομίζω να σε ικανοποιεί το τελευταίο χρόνο περισσότερο ο Γιούρκας...

    Υ.Γ.
    για το Χαριστέα να συμπληρώσω ότι πλήττω τρομερά και ενίοτε εκνευρίζομαι όταν έχει την μπάλα στα πόδια του. Δεν είναι τυχαίο ότι σε όποια ομάδα πηγαίνει δε παίζει βασικός αλλά είναι δεύτερη-τρίτη επιλογή. Βάζει όμως γκολάκια (έχει καλό κεφάλι και κυνηγάει τις φάσεις - 6 γκολ έχει μέχρι τώρα με την Εθνική στα προκριματικά) οπότε λογικό είναι να τον καλεί. Αλλά όχι ώτο να έχει καπαρώσει και θέση βασικού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή