Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 07, 2007

Αγνώριστη ομάδα

Δυστυχώς, και παρόλο που θεωρώ το Φίλιππο Συρίγο ξερόλα και πολύ συχνά κωλοτούμπα, αυτή τη φορά έχει δίκιο (και ενώ βρισκόμαστε μόλις στο ημίχρονο του αγώνα με την Ισπανία).

Updated:
[1] δύο λεπτά πριν το τέλος του αγώνα, και ενώ από το 22' έχει λήξει ο αγώνας. ο "αξιότιμος" κ. Δημήτρης Χατζηγεωργίου (ο ένας εκ των δύο εκφωνητών της κρατικής τηλεόρασης, τους οποίους είμαστε υποχρεωμένοι να ανεχόμαστε - ο άλλος είναι Βαγγέλης Ιωάννου), σχολίασε: "τουλάχιστον σήμερα κερδίσαμε τον Μπουρούση"... Αλήθεια, στους προηγούμενους αγώνες πού ήταν ο κ. Χατζηγεωργίου, όταν ο Γιαννάκης είχε ξεχάσει στον πάγκο τον Μπουρούση;
[2] τελικό σκόρ 76-58
[3] ακόμα πιο ενδεικτικός, ο Νίκος Παπαδογιάννης που μιλάει για "Προσκλητήριο φαντασμάτων"

σχετικά posts:
[1] ο adamo διαφωνεί

4 σχόλια:

  1. (από το post του adamo)

    Φίλε adamo,

    ίσως αυτή η φορά είναι η μοναδική που συμφωνώ (ή τουλάχιστον δε διαφωνώ) με όσα γράφει ο "Φίλιππος Συρίγος, ξερόλας και πολύ συχνά κωλοτούμπας" όπως αναφέρω και στο post μου. Όταν πριν από περίπου 1,5 μήνα έβλεπα κι εγώ τους διεθνείς να ασχολούνται με οτιδήποτε άλλο παρά με την προετοιμασία τους, είχα κάνει ακριβώς την ίδια σκέψη, πολύ πριν διαβάσω το άρθρο του Συρίγου (το οποίο σημειωτέον το διάβασα όταν παραιτήθηκε από υπεύθυνος τύπου της Εθνικής). Κι αυτό γιατί πιστεύω ότι είχαν όσο χρόνο ήθελαν από το Μουντομπάσκετ πέρισυ μέχρι και το τέλος του φετινού Ελληνικού πρωταθλήματος για να εκφράσουν τις αντιρρήσεις τους και τα προβλήματά τους (συνδικαλιστικά ή μη). Π.χ. δεν τους άκουσα στην αρχή του πρωταθλήματος να διαμαρτύρονται για την τραγική κατάσταση που επικρατούσε στον Μακεδονικό (στον οποίο η "αδέκαστη" Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού επέτρεψε τη συμμετοχή στο πρωτάθλημα!).

    Να θυμίσω επίσης ότι κάτι ανάλογο είχε γίνει και το 1994 στο Μουντιάλ των ΗΠΑ, όταν ο Παναγούλιας είχε κάνει την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου περιοδεύον τσίρκο στις Πολιτείες όπου υπήρχε Ελληνικό στοιχείο.

    Ελπίζω πάντως στη συνέχεια να συνέλθει η ομάδα, γιατί αυτό που βλέπουμε επιθετικά μόνο μπάσκετ δεν ονομάζεται.

    Btw, οι απουσίες του Φώτση και του big Σόφο είναι καθοριστικές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Coby,

    Δεν έχει καμία σημασία εάν ο ΦΣ έχει δίκιο ή όχι. Ο ΦΣ εκδικείται και αυτό έχει σημασία. Προφανώς δεν τον έφυγαν εν μία νυκτί οι διεθνείς από την ΕΟΚ. Υπάρχει παρασκήνιο και κόντρα που εμείς δεν ξέρουμε.

    Όσο για το σχόλιό σου για το Μακεδονικό, μπορώ να σου σημειώσω πως ο ΠΣΑΚ είχε άλλο πρόεδρο τότε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δε διαφωνώ ότι ο ΦΣ έχει τάσεις εκδίκησης, και αυτή τη χρονική στιγμή ικανοποιείται που (αυτο)επιβεβαιώνεται. Για μένα είναι ένα άτομο ανάξιο λόγου, ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να αρνούμαι την πραγματικότητα που λέει ότι η Εθνική ομάδα κάπου στραβά αρμενίζει. Και αυτό είχε φανεί πολύ νωρίς το καλοκαίρι, και σχεδόν σε όλα τα φιλικά παιχνίδια (που παρακολούθησα).

    Σε σχέση με τον ΠΣΑΚ, το γεγονός ότι πέρισυ το Σεπτέμβρη άλλαξε το προεδρείο του (με πρόεδρο τον Ντικούδη, ο οποίος διαδέχθηκε τον Αλβέρτη, και γραμματέα τον Τσαρτσαρή) δε σημαίνει ότι οι διεθνείς πρέπει να αντιδρούν στα κακώς κείμενα μόνο όταν εκλεγούν στα ανώτατα συνδικαλιστικά τους όργανα. Άσε που το θέμα του Μακεδονικού υπόβοσκε όλο το περασμένο καλοκαίρι... Επίσης το πρωτάθλημα άρχιζε τον Οκτώβρη, οπότε ακόμα και το νέο προεδρείο του ΠΣΑΚ (εκλεγμένο το Σεπτέμβρη) είχε τη δυνατότητα να αντιδράσει έγκαιρα (και όχι μόνο για το θέμα αυτό, αλλά και για άλλα όπως τα συμβόλαια που δεν τηρούνται από τις ομάδες, την έλλειψη ασφάλισης για τους καλαθοσφαιριστές κ.λπ.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή