Τρίτη, Μαΐου 31, 2011

Όλοι Προπύλαια σήμερα 31/5

O Πρύτανης του Παν. Αθηνών και σημαντικοί διανοούμενοι καλούν σε ανοιχτή συγκέντρωση.

Σημαντική πρωτοβουλία από ακαδημαϊκούς και διανοούμενους αποτελεί η διοργάνωση ανοιχτής συγκέντρωσης-διαμαρτυρίας, στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, απέναντι στα μέτρα που θέλει να περάσει η κυβέρνηση και η τρόικα για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Την Τρίτη 31 Μαΐου 2011, στις 19:00 το απόγευμα, στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών θα πραγματοποιηθεί μεγάλη ανοιχτή συγκέντρωση με πρωτοβουλία:

- του Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θεοδόση Πελεγρίνη,

- του μεγάλου έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη και

- των καθηγητών Γιώργου Κασιμάτη, Γιώργου Κατρούγκαλου, Νότη Μαριά, Κώστα Μπέη και Κώστα Χρυσογόνου.

Η πρόσκληση στην εκδήλωση-συγκέντρωση απευθύνεται, σύμφωνα με τους διοργανωτές, σε κάθε πατριώτη που θέλει να διατρανώσει την αντίθεσή του στην υποτέλεια της ελληνικής κοινωνίας και την απαξίωση του δημόσιου πλούτου της Ελλάδας.

3 σχόλια:

  1. ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ... με την κρατικοδίαιτη Ακαδημαική και Διανοητική Ελίτ του τόπου... που ενώ ζητιανέυει για κονδύλια από την Ε.Ε. παρουσιάζεται τώρα ως "Αγανακτησμένη"!
    Η απόδειξη δε της συνενοχής της στο σύστημα είναι οτι με την πρόφαση οτι η Εκδήλωση είχε προαποφασισθεί, θα γίνει στα προπύλαια και θα διασπάσει το κίνημα του Συντάγματος.

    Η αυτοπροσδιοριζόμενη διανόηση (που ακυρώνει αυτομάτος τον όρο διανόηση) δε θα πραγματοποιήσει την εκδήλωση στο Σύνταγμα και οι "πεφωτισμένοι" δεν θα συμμετέχουν στην λαική συνέλευση... μιας και είναι μη ελεγχόμενη και καπελωμένη και έρχεται σε αντίθεση με τα καθεστωτικά συφεροντά της!

    Κανείς ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ... ΟΛΟΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Theodore D
    Χμμμ, ναι, ενδιαφέρον, δεν το ήξερα. Αλλά σε κάθε περίπτωση, εγώ πηγαίνω για το Μίκη και επίσης γιατί θέλω επιτέλους να ξυπνήσουν και αυτοί που ονομάζονται "Ακαδημαϊκοί" και "Διανοούμενοι" (άσχετα αν αυτή τη στιγμή το κάνούν γιατί καίγεται ο κώλος τους με την έλλειψη χρηματοδότησης στα Πανεπιστήμια).

    @Spyros Met
    Σπύρο, ο Θεοδωράκης το είχε ανακοινώσει εδώ και ένα μήνα, οι συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα οργανώθηκαν και ξεκίνησαν πριν μία βδομάδα. Ο Θεοδωράκης επίσης βγήκε και υποστήριξε ανοιχτά το κίνημα των αγανακτισμένων. Είναι ο μόνος που φωνάζει (μαζί με το Γλέζο) εδώ και ένα χρόνο (βλ. Σπίθα) και πρέπει σίγουρα να βγει μπροστά.

    ΟΛΟΙ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή