Τρίτη, Νοεμβρίου 16, 2010

Η "Δημοκρατία" του καλού "'Ελληνα" και του καλού "χριστιανού"

Μέρες που είναι (για να μη ξεχνάμε τους αγώνες αυτής της χούφτας φοιτητών που τα έβαλαν με το θηρίο και το νίκησαν), κάποιοι "Δημοκράτες" Ελληνάρες και πάνω απ' όλα καλοί "χριστιανοί" αποφάσισαν να πετάξουν αυγά και να βάλουν στη διαπασών μουσική για να την σπάσουν στους μουσουλμάνους που θέλησαν να εξασκήσουν ελεύθερα τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις (κάτι που οι παραπάνω καλοί "χριστιανοί" το διαθέτουν ως δικαίωμα - άσχετο με την απύθμενη υποκρισία των μεγαλοσταυρών και των μετανοιών που κάνουν με ευσέβεια και ευλάβεια). Το αυγό του φιδιού μεγαλώνει και, αν δε το συνθλίψουμε γρήγορα, η γκετοποίηση θα οδηγήσει στην απελπισία και οι φονταμενταλιστές και των δύο πλευρών θα βρουν τις ευκαιρίες που ζητάνε.

Υ.Γ.
σχετικό-άσχετο με το παραπάνω: θα ήθελα να δω από κοντά τα μούτρα του "παναγιώτατου" Άνθιμου μόλις ο Μπουτάρης πέρασε μπροστά. Η αλαζονεία εδώ πληρώνεται...

7 σχόλια:

  1. Καλά,όταν σε μερικά χρόνια για να αφήσεις λουλούδι στην πύλη του Πολυτεχνείου σε αναγκάσουν να φορέσεις τουρμπάνι (ή μπούργκα στις γυναίκες) ίσως αναδιαμορφώσεις λίγο το post.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πες τα γιατί ξεχνάνε οτι ο Έλληνας κατά την αρχαία παράδοση οφείλει στον Ξένιο Δία να προσφέρει άμετρη φιλοξενεία. Αλλά από τότε που εφαρμόστηκε ο Χριστιανοβαρβαρισμός χάθηκε και η φιλοξενία μαζί με το φιλότιμο και τη Δημοκρατία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @andreas_g
    Ανδρέα, αυτά βασικά είναι... αερολογίες (δε θέλω να τα σχολιάσω αλλιώς).

    Αν εσένα σου πετάγανε αυγά και βάζανε κλαρίνα και τσιφτετέλια την ώρα της Ανάστασης δε θα σου άρεσε (που κι εμείς στην Ανάσταση -όσοι είμαστε χριστιανοί ή "χριστιανοί" - γεμίζουμε πλατείες και δρόμους και εξασκούμε ελεύθερα τις θρησκευτικές μας πεποιθήσεις). Το γεγονός ότι οι φανατικοί θρησκολάγνοι και εθνικιστές (ανά τον κόσμο) κάνουν ό,τι (επαίσχυντο και καταστροφικό) κάνουν, δεν μπορεί να δικαιολογήσει τον οποιοδήποτε καραγκιόζη που προσπαθεί να ανταποδώσει με τον ίδιο τρόπο εδώ στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Ανώνυμος
    δεν υφίσταται θέμα "Χριστιανοβαρβαρισμού". Πουθενά και ποτέ ο Χριστός δεν κήρυξε το μίσος και την καταστροφή. Όταν μιλάς για "Χριστιανοβαρβαρισμό", πηγαίνεις στο άλλο άκρο και τελικά γίνεσαι ίδιος με αυτό (ή αυτόν) που νομίζεις ότι διαφωνείς.

    Μάλλον όλοι τελικά μπερδεύουν τη θρησκεία (που είναι κάτι εσωτερικό και βαθύτατα προσωπικό για τον καθένα) με την εκκλησία και τις πράξεις όλως όσοι την αποτελούν... Αλλά δεν πρόκειται και δε θέλω να κάνω πάλι την ίδια κουβέντα, γιατί πάλι στα ίδια θα γυρίζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ αναρωτιέμαι: Αυτοί που σήμερα φοβούνται μήπως σε λίγα χρόνια χρειαστεί να φορέσουμε τουρμπάνι ή μπούργκα για να μπούμε στο Πολυτεχνείο, τί γνώμη είχαν για την εξέγερση κατά της χούντας πριν από 30 χρόνια;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ μου, εγώ δεν πέταξα αυγά. Πέταξαν οι περίοικοι που λογικά θα έχουν κάποια προβλήματα με τους συγκεκριμένους (λες να είναι όλοι αυτοί θρησκολάγνοι και εθνικιστές ? Οπαδοί του Καρατζαφέρη κα του Μπουμπούκου ?).Δεν είναι όμως αυτό το βασικό μας θέμα .

    Δεύτερον, αν πήγαινες εσύ να γιορτάσεις την Ανάσταση (νόμιμα , ως ταξιδιώτης , πόσο μάλλον κρυφά) στις χώρες τους , δεν θα σου πετάγαν αυγά αλλά μάλλον καμιά χειροβομβίδα. ΄Δεν είναι όμως ούτε αυτό το βασικό μας θέμα

    Το όλο θέμα ξέρεις τί αφορά ? Ότι και σε αυτό το θέμα αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχει ούτε τάξη ούτε πρόγραμμα. Άλλη μια εκκρεμότητα αυτή του τζαμιού , άλλο ένα πρόβλημα . Αυτό εξυπηρετεί πολλούς και πολέμιους αλλά και φίλους των συγεκριμένων.Αυτό είναι που με ενοχλεί οχι το τουρμπάνι τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μα βρε Αντρέα, μου μιλάς για θέματα στα οποία το ^&$&$*(@* κράτος θα έπρεπε να έχει ήδη βρει τις λύσεις (πρόβλημα με παράνομους μετανάστες, θέματα ασφάλειας, δημιουργία Τζαμιού). Αλλά τα θέματα αυτά βρίσκουν πολέμιους και κάποιους φανατικούς θρησκολάγνους (σε αυτούς αναφέρομαι και όχι σε όλους τους κατοίκους).

    Κάποιοι αντιδρούν στη δημιουργία Τζαμιού με τη δικαιολογία ότι η Ελλάδα είναι χώρα χριστιανική. Η Ελλάδα βασικά είναι χώρα ελεύθερη, με μεγάλη ιστορία και με κατοχυρωμένη ανεξιθρησκεία, με επικρατούσα θρησκεία την Ελληνορθόδοξη αλλά με πλήρη (ευτυχώς) ελευθερία απόψεων. Με το να αντιδράνε στο νέο Τζαμί, απλά γκετοποιούν τους ανθρώπους αυτούς που συν τις άλλοις δεν έχουν στον ήλιο μοίρα οπότε δυνητικά κάποιοι από αυτούς μπορεί να γίνουν επικίνδυνοι.

    Γράφεις ότι "(λες να είναι όλοι αυτοί θρησκολάγνοι και εθνικιστές ? Οπαδοί του Καρατζαφέρη κα του Μπουμπούκου ?).¨. Σαφώς και όχι. Αλλά αυτοί που πετάνε αυγά και βάζουν τα τσιφτετέλια στο φουλ είναι καραγκιόζηδες και αλήτες, γιατί αυτά θα έπρεπε να τα πετάνε στους πολιτικούς που δεν φροντίζουν για την εφαρμογή των νόμων και όχι στους απόκληρους της ζωής (που μέχρι πριν από 50-60 χρόνια και εμείς οι Έλληνες ως λαός βασικά κάπως έτσι ήμασταν). Και είναι σίγουρο επίσης ότι και πριν το μεγάλο μπαμ με τους μετανάστες (μετά το 1992) η συγκεκριμένη περιοχή είχε μεγάλο πρόβλημα εεγκληματικότητας, η οποία δεν είναι καινούριο φρούτο. Απλά τώρα μεγάλωσε κι άλλο. Αλλά δεν είναι μόνο θέμα των μεταναστών. Είναι και των μεταναστών.

    Και όσο για τη "χειροβομβίδα" που λες, το γεγονός ότι ενδεχομένως να το έκαναν αυτό σε μένα... "αν πήγαινα να γιορτάσω την Ανάσταση (νόμιμα , ως ταξιδιώτης , πόσο μάλλον κρυφά) στις χώρες τους" (κάτι εξ ορισμού απαράδεκτο - τουλάχιστον) δεν μπορεί να νομιμοποιεί αντίστοιχες ενέργειες εδώ. Τότε απλά γινόμαστε ίδιοι με αυτούς που τα επιβάλουν και τα κάνουν (Αλ Κάιντα, Ταλιμπάν κ.λπ).

    Και για να καταλήξω, "Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών" ευαγγελίζονταν και ο Παπαδόπουλος με τους άλλους δράκουλες πριν από 43 χρόνια. Κάτι σαν και τον Καρατζαφύρερ σήμερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή