Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 24, 2009

Υποκρισία και κρυφτό πίσω από το δάχτυλό μας

Έχουμε και λέμε:
1. ο Μέλμπεργκ είναι μόλις μισό μέτρο από την μπάλα και σαφώς δεν έχει πρόθεση (πηγαίνει η μπάλα στο χέρι και όχι το χέρι στην μπάλα). Είναι από τις φάσεις που δίνεται και δε δίνεται το πέναλτι. Ξεκάθαρη φάση πέναλτι είναι η φάση της περασμένης Κυριακής στο ΠΑΟ-Άρης.
2. ο Μπλάνκο είναι οφσάιντ στην ισοφάριση, αλλά για αυτό το θέμα όλοι μούγκα (Nova, αντιολυμπιακές κιτρινοπράσινες φυλλάδες).
3. η διαιτησία στην Ελλάδα είναι ένα μάτσο σκατά αλλά και στην Ευρώπη έτσι είναι (ακόμα και στο Champions League πολύ συχνά πέφτει χειρουργείο αλλά εκεί... όλοι κότες). Η ειδοποιός διαφορά είναι ότι στην Ευρώπη δεν ασχολούναι με τη διαιτησία αλλά με τις ομάδες τους. Εδώ χάνουμε το δάσος (ανύπαρκτες ομάδες, με ανύπαρκτα συστήματα και μηδενική ταχύτητα) και κρυβόμαστε (για να κρύψουμε και το χάλι μας) πίσω από το δάκτυλό μας.
4. επιτέλους Τόρο. Ένα χρόνο τώρα ήταν εξαφανισμένος..
5. η ομάδα φωνάζει ότι έχει τρανταχτά κενά και έλλειψη αυτοματισμών. Υπάρχει τρόπος να μην πάμε στο Emirates;

Α, μην το ξεχάσω. Είμαι περίεργος να ακούσω τι θα πει ο Καραλής. Προχθές είπε ότι αλλοίωση αποτελέσματος έχουμε στο ΠΑΟ-Άρης, όπου η φάση έγινε στο 90, και όχι όταν μια αντίστοιχη φάση για πέναλτι γίνεται πολύ νωρίς, γιατί τότε υπάρχει επαρκής χρόνος να γυρίσει το παιχνίδι. Θέλω να δω τι θα πει σήμερα...

4 σχόλια:

  1. Δεν έχω δει καμία φάση του αγώνα κι έτσι δε μπορώ να σχολιάσω. Ευτυχώς όμως που έγιναν και τα τέρατα στον αγώνα Πανιώνιος - ΠΑΟΚ, γιατί κοντεύουν να μας πείσουν πως σε αυτή τη χώρα η διαιτησία είναι προβληματική μόνο στους αγώνες που παίζει ο Ολυμπιακός (και όχι π.χ. στους αγώνες της ΑΕΚ, π.χ. με Ατρόμητο φέτος και με Ξάνθη στο κύπελλο πέρσυ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στο 2. εννοείς ότι τη φάση της μείωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. O Δαλούκας ήταν στημένος να σπρώξει τον Ολυμπιακό.
    Όχι για να βλάψει την ΑΕΚ, αλλά προφανώς επειδή ο Κόκκαλης αποφάσισε να κοντράρει το Βάζελο και η ΑΕΚ βρέθηκε στο δρόμο του τη λάθος ώρα.

    Η σωστή λειτουργία του Ολυμπιακού, η μαγκιά του Τορο και η τραγική επιστροφή της ΑΕΚ στις φάσεις των 2 γκολ απλά τον διευκόλυναν και δε χρειάστηκε να κάνει πιο μεγάλες χοντράδες.

    Αλλά η όλη του συμπεριφορά -από την αρχή του αγώνα- έδειχνε ότι ήρθε με αποστολή να καθαρίσει το αποτέλεσμα.

    Όταν η ΑΕΚ έπαιζε μπάλλα στο α' έκοβε τους αιφνιδιασμούς όταν έπεφτε κάτω ο Ντιόγκο (δηλαδή συνέχεια). Και του χάρισε και μια κίτρινη που έπρεπε να φαει για θέατρο μετά από τη δεύτερη φορά που έκανε την ίδια Καραγκουνιά.

    Δεν "είδε" την αγκωνιά του Ελ Τόρο στον Χουανφράν λίγο μετά το δεκάλεπτο.

    Δεν "είδε" κίτρινη στο μαρκάρισμα του Ζεβλάκοφ στο Σκοκο προς το τέλος του ημιχρόνου.

    Δεν "είδε" την επιστροφή του Μέλμπεργκ στον Κηπουρό (μάλλον ούτε εσύ την είδες).

    Δεν "είδε" το έμπειρο χέρι του Σουηδού να καθαρίζει τη φάση με πέναλτι.

    Αν σκέφτεσαι γιατί αναφέρω τις κίτρινες είναι επειδή στο 2ο γκολ ο Μάκος μαρκάρει διστακτικά τον Ελ Τορο γιατί έχει κίτρινη (από αυτές που έτυχε να δει ο Δαλούκας).

    Στο 2 περιγράφεις μια Τσουκαλοφαντασίωση κι έτσι εξηγείται η μούγκα. Την είδες τη φάση ή το διάβασες στον Πρωταθλητή?

    Μέσα στο γήπεδο νόμιζα ότι η πιο κραυγαλέα φάση ήταν το πέναλτι στο Νέμεθ. Επειδή όμως δεν είμαι γαυρόμυαλος παραδέχομαι ότι δεν υπήρχε ούτε υποψία.

    Γενικώς παίχτηκε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι ανάμεσα:
    (α) σε μια ομάδα με ελλείψεις στο κέντρο αλλά με προσωπικότητα και τσαμπουκά, που της επέτρεψαν να έχει 2 (παραλίγο 3) γκολ σε 4 φάσεις και
    (β) σε μια ομάδα φλύαρη με δημιουργικό κέντρο, αναποτελεσματικά τελειώματα και ασταθή αμυντική λειτουργία.

    Λέγεται ότι είχες και καλή άμυνα. Για να κριθεί όμως αυτό θα έπρεπε να τη δούμε να παίζει με το φόβο να φάει και καμιά καρτούλα ή να της σφυρίξουν κανένα πέναλτι και όχι με το διαιτητή να κλείνει το μάτι.

    Ό,τι και να έδινε ο Δαλούκας πάλι θα ήταν αμφίρροπο ντέρμπι.
    Απλά δικαιούμαι να δω ένα καθαρό ματς και τις ελπίδες που μου αναλογούν να το πάρω. Σαν φίλαθλος που πληρώνω για να πάω στο γήπεδο.
    Και δεν ήταν λάθη του Δαλούκα όπως θες να λες. Ούτε έκανε κακή διαιτησία. Ήταν μέσα στη φάση σε όλα τα παραπάνω. Ήταν ο ορισμός του στημένου διαιτητή.
    Επίσης δικαιούμαι να σου θυμίσω ότι για να σηκώσεις 11 κούπες (στο γήπεδο) τα τελευταία χρόνια, χρειάστηκες να έχεις κάτι παραπάνω από 50-50 τουλάχιστον σε 6 από αυτά. Έτσι, για τις δύσκολες στιγμές.

    Και φυσικά το ότι ΔΕΝ έχεις ομάδα άλλου επιπέδου από την ΑΕΚ (όπως νομίζεις) θα αποδειχθεί στο Emirates.

    Toulis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Toulis
    μμμμμ, βασικά θα προτιμούσα να κάναμε αυτή την κουβέντα με μπυρίτσα και με το συ-κουμπάρο στην παρέα. Αλλά δεν κρατιέμαι να μη σου πώ τα παρακάτω:
    1. πουθενά στο post δε γράφω ότι έχουμε ομάδα (το αντίθετο μάλιστα). Και φυσικά λέω ότι πραγματικά δε θέλω να πάμε στο Emirates αύριο (ίσως αν αποσύρουμε την ομάδα και χάσουμε στα χαρτιά 3-0 να είναι πιο τιμητικό για το πανηγύρι που θα γίνει αύριο από τα τρεχαντήρια του Βενγκέρ απέναντι στους slow-motion ποδοσφαιτριστάς μας). Αλλά...
    2. για το φάουλ στο Γιαχάγια πριν το γκολ του Σάλπι χθες, έχει πέσει ψιλομούγκα. Ούτε Δημητρακόπουλοι ανακαλύφθηκαν, ούτε στημένες διαιτησίες. Αλλά φυσικά δεν υπήρχε απέναντι το μισητό και πηγή όλων των δεινών του Ελληνικού ποδοσφαίρου κόκκινο.
    3. Αν έπαιζε ο Κύρκος τον Ολυμπιακό όπως έπαιξε την ΑΕΚ εναντίον του Ατρόμητου τη 2η αγωνιστική (όταν δεν έδωσε το πέναλτυ στο μαρκάρισμα του Αραούχο πάνω στον Τάτο και δεν έδωσε το φάουλ σε παίκτη του Ατρόμητου, μετά από το οποίο προήλθε το γκολ της ΑΕΚ) θα ήταν στημένος. Τότε όμως δεν είπε κανείς από την ΑΕΚ τίποτε (όλα φυσιολογικά). Αλλά φυσικά δεν υπήρχε απέναντι το μισητό και πηγή όλων των δεινών του Ελληνικού ποδοσφαίρου κόκκινο.
    4. Στο ματς το δικό μας με την Καβάλα, και με βάση τα σεμινάρια που έκανε ο Βασσάρας το καλοκαίρι, η φάση του γκολ του Λεονάρντο είναι καθαρή (ο Ντιόγκο προσπαθεί να αποφύγει την μπάλα και φυσικά δεν επηρρεάζει τη φάση). Την άλλη μέρα ωστόσο καμιά κατακόκκινη εφημερίδα (οι βαμμένες -που δε διαβάζω- Φως και Πρωταθλητής) δεν έγραφε για τη διαιτησία, αλλά για τα μαύρα μας τα χάλια. Και στο γήπεδο κανείς δεν ασχολήθηκε με τη φάση αυτή. Αφού το πράγμα έβγαζε (και βγάζει) μάτια: η ομάδα απλά δεν υπάρχει. Στην Αθλ. Ενωση Κλάψας όμως όλοι (βολεύονται να) ασχολούνται με τα κοράκια και δε βλέπουν τα δικά τους χάλια.
    5. Στον περσινό τελικό θυμίζω ότι τελειώσαμε το ματσάκιον (και σας έμεινε η χαρά από το γκολ του Σκόκο στο 89') με 9 παίκτες, με μία κόκκινη στον Γκαλέτι που μόνο ο Κάκος είδε πότε του την έδωσε. Αν αυτά γίνονταν στην ΑΕΚ, την άλλη μέρα θα ψάχνατε για χειρουργία και μαχαίρια και στημένους διαιτητές.
    6. Αφού κατάφερε ο Σώκρατες και έχει τη διαιτησία με το μέρος του (όπως λες) με Βασσάρα αρχιδιαιτητή και με Πιλά(φ)βιο και Θανό πρόεδρους, με γεια του με χαρά του.

    Loylis

    ΑπάντησηΔιαγραφή