Πέμπτη, Ιουνίου 11, 2009

ΕΤΑΑ (πρώην ΤΣΜΕΔΕ) vs. ΥΠΑΔ (Δημόσιο): σημειώσατε 2

Πήγα σήμερα σε δύο ασφαλιστικούς φορείς για την ίδια ακριβώς δουλειά: έκδοση Ευρωπαϊκής Κάρτας Ασφάλισης Ασθενείας (Ε.Κ.Α.Α.). Για όσους δεν το γνωρίζουν, την κάρτα (με ισχύ εντός του τρέχοντος κάθε φορά έτους) μπορούν να την αποκτήσουν όλοι οι ασφαλισμένοι (ανεξαρτήτως ασφαλιστικού φορέα) οι οποίοι είναι ασφαλιστικά ενήμεροι. Με την κάρτα μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη σε οποιαδήποτε χώρα της Ε.Ε.. Είναι προφανές ότι η κάρτα είναι σημαντική (για να... κρατάς μια πισινή) όταν κάποιος προγραμματίζει ταξίδι εντός της Ε.Ε..

Στην Υ.Π.Α.Δ. (Υπηρεσία Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου) εκδώσαν την κάρτα (πλαστική σε μέγεθος πιστωτικής κάρτας) άμεσα, μόλις κατέθεσα την αίτηση. Άλλωστε το μόνο που απαιτείται είναι ένας εκτυπωτής πλαστικών καρτών.

Στο Ε.Τ.Α.Α. (πρώην ΤΣΜΕΔΕ μετά τη συγχώνευσή του με το ΤΣΑΥ και το ταμείο Νομικών) με ρώτησαν πότε είναι το ταξίδι και όταν ανέφερα την επόμενη εβδομάδα... ζορίστηκαν. Με τα πολλά, "συμβιβαστήκαμε" σε ημερομηνία παραλαβής την 17/6. Χάλια ασυμμάζευτα για ένα ταμείο που υποτίθεται ότι ασφαλίζει Μηχανικούς!

Έχουμε δυστυχώς φτάσει σε αυτή τη χώρα στο σημείο να πανηγυρίζουμε (όπως εγώ για την περίπτωση της ΥΠΑΔ) για τα αυτονόητα σε οποιαδήποτε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα... περαστικά μας (για άλλη μια φορά)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου