Δευτέρα, Απριλίου 27, 2009

Bodies in Athens, μια μοναδική εμπειρία

bodies in AthensΠρόκειται πραγματικά για μια έκθεση διαφορετική από όλες όσες είχα επισκεφτεί έως σήμερα. Μαζί με τον αδερφό μου (που είναι γιατρός καρδιολόγος) βρεθήκαμε στην Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι, όπου είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά τη μοναδική ομορφιά και πολυπλοκότητα του ανθρώπινου οργανισμού στην έκθεση bodies in Athens. Τα λόγια είναι πραγματικά περιττά, ειδικά για όλους όσοι από εμάς δεν έχουμε σχέση με την ιατρική. Αλλά ακόμα και ο αδερφός μου εντυπωσιάστηκε.

Και αν δεν πρόκειται να σοκαριστείτε από την ιδέα ότι όσα βλέπετε δεν είναι εκμαγεία ή κούκλες αλλά πραγματικά ανθρώπινα σώματα, τότε μέχρι τις 10 Μαΐου η έκθεση θα είναι εκεί, στο Γκάζι.

Υ.Γ.
σίγουρα όσοι βρεθούν εκεί θα εκτιμήσουν την αξία του ανθρώπινου σώματος και θα έρθουν πιο κοντά στην ιδέα της δωρεάς οργάνων. Και με την ευκαιρία, πήρα την αίτηση του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων για να τη μελετήσω.

2 σχόλια:

  1. πραγματικά ήταν πολύυυυυ παράξενα. Εγώ είχα μια πρόσκληση και πήγα αλλά για να σου πω την αλήθεια, τελικά δεν μου άρεσε και τόσο... και σαν ιδέα και σαν εικόνα. αλλά γούστα είναι αυτά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ήταν όντως παράξενα. Στο πρώτο σώμα που αντίκρυσα (με το που μπαίνεις στην έκθεση) κόλλησα στα μάτια του για πολύ ώρα. Ένοιωσα σα να με κοιταζει εκείνη τη στιγμή. Ωστόσο γρήγορα συνήθισα στην ιδέα. Είναι και που τρελλαίνομαι (από μικρός) για ο,τιδήποτε έχει σχέση με το σώμα μας (ρουφάω... μετά μανίας κάθε ντοκυμαντέρ σχετικό).

    Τα πάντα μια ιδέα είναι. Άλλωστε στο χώμα θα καταλήξουμε. Αυτοί προτίμησαν να γίνουν εκθέματα ή πάγκος εξάσκησης για φοιτητές, οπότε μια από τα ίδια είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή