Πέμπτη, Μαρτίου 05, 2009

Πολλά βήματα πίσω

Πριν από δύο βδομάδες ήθελα να γράψω για ένα βήμα μπρος και δύο πίσω, αλλά τελικά ήταν τόση η απογοήτευσή μου (αλλά και η αηδία που ένιωθα για "αυτούς που έχουν τα γένια και τα χτένια" - που λέει και ο κοντός) που δεν το έκανα τελικά. Χθες το βράδυ, με το που γύρισα από το γήπεδο (και σκεφτόμενος τους τελευταίους δύο ποδοσφαιρικούς μήνες) κατάλαβα ότι τελικά μιλάμε για πολλά βήματα πίσω.

Όταν αγκομαχάς για να κερδίσεις και να προκριθείς επί μιας ομάδας που παίζει με 9 παίχτες (μαζική βέβαια άμυνα από το πρώτο λεπτό του αγώνα, αλλά μήπως αυτό δεν είναι το λογικό), όταν κάνεις οργανωμένες επιθέσεις και φάσεις με το σταγονόμετρο, όταν η γιόμα είναι το μόνο σου σύστημα, όταν εξακολουθείς να παίζεις με έναν μόνο επιθετικό και δε βάζεις και κάποιον δίπλα του για να τον βοηθήσει και να διασπάσει και την αντίπαλη άμυνα, όταν ο πρόεδρος ικανοποιείται να είναι πρώτος συνέχεια στο χωριό και τρώει τα μούτρα του στην πόλη, όταν χρειάζεσαι το κάθε βλάκα, ανεκδιήγητο και ανύμπορο διαιτητή που δε βλέπει καθαρή ανατροπή έξω από την περιοχή σου, τότε όχι, δεν ονειρεύομαι έτσι τον Ολυμπιακό. Ίσως έτσι αρέσει σε όλους όσοι έφυγαν χαμογελαστοί από το γήπεδο, αλλά σε εμένα όχι.

Υ.Γ.
1.
οι δύο αποβολές ήταν δίκαιες, η δεύτερη δε ηλίθια. Αλλά πριν τη δεύτερη αποβολή όντως ο Ντάρμπισιρ κάνει φάουλ στον Αραμπατζή που δε δίνεται, όπως επίσης και το φάουλ αυτό δεν ήταν και τόσο... βίαιο για να δικαιολογεί τον Αραμπατζή που... σφάδαζε (!!!) στο χορτάρι. Btw, από το πρώτο λεπτό οι παίκτες του ΠΑΟΚ με το παραμικρό... σφάδαζαν.
2. ο Αβραάμ κάνει φάουλ και έπρεπε να πάρει και κόκκινη. Το είδε όλο το γήπεδο (άσχετα αν το παραδέχτηκε) αλλά ο διαιτητής όχι !!! Δε γουστάρω το σπρώξιμο. Προτιμώ να αποκλειστώ και να δω την πραγματικότητα κατάματα.
3. Οι Ιωσηφίδης, Ποικιλίδης και Ζαγοράκης από το πρώτο λεπτό χειρονομούσαν από τη σουίτα (ήμουν στη θύρα 30, στα επίσημα, ακριβώς κάτω από τη σουίτα τους). Έτσι δίνεις Θοδωρή το καλό παράδειγμα στους κάφρους, που με το παραμικρό φωνάζουν τα γνωστά εμετικά αντεθνικά συνθήματα;
4. σε συνέχεια του προηγούμενου, οι κάφροι που φώναζαν τα αντεθνικά (και ήταν δυστυχώς πολλοί) την Κυριακή μάλλον θα φωνάζουν και θα σκίζουν τα ρούχα τους για τα όσα (πιθανώς) συμβούν στην Τούμπα.
5. μπράβο στο Σάντος που μίλησε μόνο για ποδόσφαιρο και όχι για διαιτησία (αν και θα μπορούσε). Πραγματικά μου αρέσει ο τρόπος που δουλεύει στον ΠΑΟΚ από την αρχή της χρονιάς (δεν περίμενα το χθεσινό ματς για να το διαπιστώσω άλλωστε).
6. όπως έγραψε και ο Γιώργος (για να μην ξεχνιόμαστε) "Για όσους σκέφτονται να πειράξουν τους ΠΑΟΚτσήδες για τους 9 παίκτες, να θυμηθούν πως στις 10 Μαρτίου του 2005 είμασταν στη θέση τους και μάλλιστα πριν το 45′". Και τότε φωνάζαμε δίκαια για τη διαιτησία κι εμείς. Και τώρα που είμαστε στην απέναντι όχθη, κάποιοι κάνουν την πάπια.
7. τουλάχιστον η χθεσινή "επίσκεψη" στο Καραϊσκάκη άξιζε για ένα και μόνο σύνθημα που φώναξε όλο το γήπεδο: "Ευρωπαίοι, Ευρωπαίοι, σας γαμήσανε ακόμα κι οι Σερραίοι" :-)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου