Παρασκευή, Φεβρουαρίου 20, 2009

inbox2.eu. Μια χρήσιμη υπηρεσία προσωρινού email

Καθώς πολύ συχνά οι χρήστες του web είμαστε αναγκασμένοι να δώσουμε την προσωπική διεύθυνση email, προκειμένου να αποκτήσουμε πρόσβαση σε κάποιες υπηρεσίες (είτε αυτές αφορούν π.χ. κατέβασμα software ή multimedia content, είτε εγγραφή σε υπηρεσίες) και στη συνέχεια βλέπουμε με φρίκη το mailbox μας να γεμίζει με άχρηστα μηνύματα (spam), πάντα είναι χρήσιμο να υπάρχει ένας (ας το χαρακτηρίσω) προσωρινός λογαριασμός email που να χρησιμοποιείται ακριβώς για το σκοπό αυτό.

Είναι όμως πιο ενδιαφέρον να μην αναγκάζεται κανείς να διατηρεί δεύτερο λογαριασμό email μόνο για το σκοπό αυτό, αλλά να έχει τη δυνατότητα να δημιουργεί προσωρινά mailboxes (με συγκεκριμένο δηλ. χρόνο ζωής) ώστε να κάνει τη δουλειά του και στη συνέχεια απλά να μην ασχολείται ξανά με το λογαριασμό αυτό (φανταστείτε το... σαν τα πιάτα μιας χρήσης :-)

Ο φίλος adamo πριν από λίγο καιρό ήρθε να δώσει λύση στο παραπάνω με ένα προσωπικό project: το inbox2. Το τιτλοφορεί ως "Disposable Temporary E-Mail Address" και κάνει ακριβώς τη δουλειά αυτή: δημιουργείς ένα προσωρινό email address (της μορφής @inbox2.eu) του οποίου η διάρκεια ζωής είναι 45 λεπτά και δέχεσαι εκεί τα email από τα sites στα οποία αναγκάζεσαι να κάνεις registration (αλλά δε θες να δίνεις το προσωοπικό σου email). Προσφέρει επιπλέον τη δυνατότητα να γίνεται ανανέωση του χρόνου των 45 λεπτών, εφόσον ο χρήστης χρειάζεται το προσωρινό email λίγο παραπάνω.

Ο adamo το περιγράφει κάπως έτσι: "Το μηχάνημα που φιλοξενεί το inbox2.eu έχει στηθεί από spare parts αποσυρμένων μηχανημάτων. Επειδή πρόκειται για μια υπηρεσία που δεν εγγυάται καμία ιδιωτικότητα, τα data δεν είναι καν σε RAID partition, ούτε φυλάσσονται σε backup. Επίσης το μέγιστο μέγεθος για κάθε εισερχόμενο μήνυμα είναι 50KB."

Απλά δοκιμάστε το. Αξίζει μια θέση στα bookmarks σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου