Παρασκευή, Μαρτίου 21, 2008

Μου τη δίνει όταν... (μέρος 2ον)

... μερικές "κυρίες" με το βαμμένο νύχι και μαλλί και τα ξεθωριασμένα μυαλά (και μερικοί "κύριοι" επίσης) σχολιάζουν με ύφος χιλίων καρδιναλίων επικριτικά την απεργία των δημοτικών υπαλλήλων στην καθαριότητα, μεγαλόφωνα βεβαίως-βεβαίως για να τους ακούσουν όλοι μέσα στο λεωφορείο, και μιλάνε "για εκβιασμό της κοινωνίας, για κίνδυνο στη δημόσια υγεία, για τα παιδιά μας που αναπνέουν την μπόχα από τα βουνά από τα σκουπίδια δίπλα στα σχολεία τους".

Μπα, δε σας αρέσει η μπόχα από τα κωλόχαρτά σας και τα λοιπά σκουπίδια σας κυρίες και κύριοι με το μπλαζέ περισπούδαστο υφάκι; Ναι, εσείς οι ίδιοι που στη διάρκεια της απεργίας, αντί να κρατάτε τα σκουπίδια στη βεράντα σας τα κατεβάζατε στο δρόμο για να μη λερώνουν το σπίτι σας και να μην πάθετε και καμία μόλυνση. Κι όμως, οι υπάλληλοι στην καθαριότητα των δήμων τόσα χρόνια μαζεύουν τις βρωμιές σας(-μας), αρρωσταίνουν, υποφέρουν, την ώρα που όλοι μας κοιμόμαστε, αλλά μέχρι σήμερα δεν τους είχαν κατατάξει στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

ουστ κοπρόσκυλα...

3 σχόλια:

  1. ναι νομίζω ότι σε τέτοιες στιγμές κοιτάζω ψηλά και νομίζω ότι βλέπω τον ουρανό να σχίζεται και να ξεπροβάλει ο Θεός όπως των φαντάστηκαν οι Monty Python στο Holy Grail και να αλλάζει θέσεις την μπλαζέ κυρία με κάποιον απεργό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το ξέρεις ότι άνθρωπος που δούλευε χρόνια πολλά στα σκουπίδια έλεγε ότι ακόμα και όταν πήγαινε σπίτι, έκανε μπάνιο, αρωματιζόταν και φόραγε καθαρά ρούχα, του μύριζαν σκουπίδια.

    μέχρι και στο φαγητό της γυναίκας του η μυρωδιά της ντομάτας του ήταν γνωστή και του θύμιζε σκουπίδια.

    γιατί δεν τους βάζουν στα βαρέα? και όλοι αυτοί οι κύριοι θα μπορούσαν να κρατάνε τα σκουπίδια τους σε κάδους στο σπίτι τους στο μπαλκόνι όπως λες και ούτε που θα μύριζαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @singensanggesungen
    "always look at the bright side of life"...:-)

    @foteinoula
    Ό,τι δεν είναι οικείο σε μας δεν μπορούμε να το αντιληφθούμε στην ολότητά του. Και νομίζω ότι η ιστορία που έγραψες αντικατοπτρίζει τις πραγματικές διαστάσεις του θέματος.

    Θα μπορούσαμε όμως να μπούμε έστω και για λίγο στο τριπάκι και να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε τι σημαίνει να μαζεύεις σκουπίδια: ας βάλουμε για 10 δεύτερα το κεφάλι μας πάνω από ένα γεμάτο κάδο σκουπίδια μια Κυριακή βράδυ (που συνήθως οι κάδοι είναι τιγκαρισμένοι) και ας πάρουμς δυο-τρεις ανάσες. Τότε θα καταλάβουμε τη γλύκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή