Κυριακή, Φεβρουαρίου 17, 2008

Άσπρη μέρα και ... μαύρα μεσάνυχτα

Άσπρη μέρα σήμερα, η χαρά των παιδιών αλλά και των μεγάλων :-) και ακόμα και τώρα (6:24 μ.μ.) συνεχίζει να το στρώνει αμείωτα στο δήμο Ζωγράφου. Αλλά για κάποιους (τους πλέον αρμόδιους στο -κατ' ευφημισμόν- Ελληνικό κράτος) επικρατούσαν μαύρα μεσάνυχτα. Στο website της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (τουλάχιστον μέχρι τις 12:00 μ.μ. σήμερα Κυριακή) εξακολουθούσαν να δίνουν χρήσιμες συμβουλές για την... αντιμετώπιση των πυρκαγιών του περασμένου καλοκαιριού! Δυστυχώς δε σκέφτηκα να κρατήσω ένα screen-shot της... πάντα επικαιροποιημένης αρχικής σελίδας, γιατί έχασα πολύτιμο χρόνο να τους στείλω ένα email. Το αν το έλαβαν υπόψη δεν ξέρω, πάντως από το μεσημέρι μπήκαν στον κόπο να ανεβάσουν στην πρώτη σελίδα τους πληροφορίες και προληπτικά μέτρα για όσο διαρκεί η χιονόπτωση.

Για να αποδίδονται πάντως τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, αυτή τη φορά δεν έχουν κλείσει οι Εθνικές οδοί και δεν έχουν πνιγεί όλοι σε μια κουταλιά... χιόνι (λίγο μεγάλη κουταλιά βέβαια).

Κατά τα άλλα, για πολλή αξιόπιστη ενημέρωση και προγνωστικούς χάρτες για τον καιρό, αξίζει να ρίξετε μια ματιά στο website της Ομάδας Ατμοσφαιρικών Μοντέλων και Πρόγνωσης Καιρού του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ανάμεσα στα άλλα, έχει βραχυπρόθεσμη (2 ημερών) και μακροπρόθεσμη (5 ημερών) πρόγνωση, με συχνότητα ανανέωσης των δεδομένων τριών ωρών, και παρουσίαση των αποτελεσμάτων σε δισδιάστατο και τρισδιάστατο επίπεδο. Αυτές οι προσπάθειες πρέπει πάντοτε να επιβραβεύονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου