Πέμπτη, Ιανουαρίου 17, 2008

Συμμετοχή και ψήφος...

1. Φίλος μου έστειλε το παρακάτω και το δημοσιεύω:

Κάλεσμα στο 3ήμερο εκδηλώσεων «
για να γίνει ο χώρος του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού, μητροπολιτικό πάρκο υψηλού πρασίνου». Διοργανώνεται από τους Δήμους Ελληνικού, Αλίμου, Γλυφάδας και Αργυρούπολης στις 18, 19 και 2ο Ιανουαρίου στο Ολυμπιακό Γήπεδο Μπάσκετ (πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού) με σκοπό να αποτραπούν τα σχέδια για τσιμεντοποίηση του παλαιού αεροδρομίου. Περισσότερες πληροφορίες στο green-attack.blogspot.com.


2. Επίσης σήμερα έλαβα το παρακάτω email, και παρόλο που δε μπορώ να γνωρίζω αν όντως μπορεί να έχει κάποια δυναμική ή ισχύ η προτεινόμενη ενέργεια, ωστόσο το παραθέτω μόνο και μόνο λόγω της κρισιμότητας του θέματος:

Όπως ανάφεραν προχθές οι ειδήσεις, η ΕΕ εξέδωσε ένα ψήφισμα για όλες τις μεσογειακές χώρες που επλήγησαν από φωτιές, να δεσμευτούν ότι τα δάση που κάηκαν θα ξαναγίνουν δάση, διότι αυτό αφορά ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ. Το ψήφισμα υπεγράφη από τις αντιπροσωπείες όλων των Μεσογειακών χωρών ( Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Πορτογαλία) και όλων των παρατάξεων... εκτός μίας (Μαντέψτε ποια ...)


Οφείλουμε να δείξουμε σε όλα τα κόμματα οτι δεν είμαστε σύμφωνοι και οτι δεν αδιαφορούμε: υπογράψτε το petition για την προστασία των δασών. Οι τωρινές 117.000 υπογραφές είναι πάρα πολύ λίγες - οφείλουμε να τις κάνουμε 2.000.000, αφού η αίτηση αυτή θα σταλεί στη Βουλή, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αλλά και στον ΟΗΕ. Περισσότερες πληροφορίες στο www.petitiononline.com/forestgr


3. και για να μην ξεχνάμε οι μηχανικοί και το δικό μας το σπίτι (ΤΣΜΕΔΕ):

Υπογράψτε για την ανεξαρτησία του ΤΣΜΕΔΕ. Συνυπογράψτε την πρόταση προς την Κυβέρνηση:

  • για να προσχωρήσει σε έναν διάλογο έντιμο, διαφανή, αξιόπιστο και με προοπτική,
  • για να βρεθούν πόροι που θα επιλύσουν σε βάθος χρόνου το ασφαλιστικό θέμα, για να μην υφαρπαγούν πόροι από τα ασφαλιστικά ταμεία,
  • για να αποκτήσουν τα άλλα ταμεία τα χαρακτηριστικά του ΤΣΜΕΔΕ,
  • για να γίνει το ΤΣΜΕΔΕ πρότυπο ταμείο για τα μέλη του, όχι μόνο στους οικονομικούς δείκτες.
Περισσότερες πληροφορίες στο portal του ΤΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου