Παρασκευή, Νοεμβρίου 23, 2007

Τον ήπιαμε... (Oracle για πάντα! - part II)

Σε συνέχεια του προηγούμενου post (Oracle για πάντα), εγκαθιστούμε το patch 4960265 για την Oracle Database 10.2.0.2 για να διορθώσουμε το bug 4960265 και είμαστε σίγουροι ότι όλα πήγαν καλά (ώρα 16:00), τόσο στην primary rac database όσο και στη standby (όλες με ASM, άρα συνολικά 6 διαδοχικές εγκαταστάσεις του patch - 3 servers επί 2 oracle instances ανά server, ένα για το ASM και ένα για την Database), καθώς σε όλες τις περιπτώσεις το opatch utility μας επέστρεψε: completed successfully.

Αποφασίζουμε να τρέξουμε το query που μας έκανε να αντιληφθούμε το πρόβλημα και παίρνουμε error messages της μορφής:

parallel servers died unexpectedly.

Και κάθε φορά που τρέχουμε το query, νά'σου και ένα ξεγυρισμένο core dump με το παρακάτω error:

ORA-07445: exception encountered: core dump [qesblMerge()+580] [SIGBUS] [Invalid address alignment].

Άρα, αντί να λύσουμε το πρόβλημα, πήραμε κι ένα νέο! Άντε μετά να κάνουμε rollback το patch, και να φτάνουμε στο σημείο να πανηγυρίζουμε που τουλάχιστον καταφέραμε με το rollback να γυρίσουμε αισίως στην προηγούμενη προβληματική κατάσταση, με τα λανθασμένα μεν αποτελέσματα (βλ. προηγούμενο post) αλλά χωρίς 7445 errors και χωρίς core dumbs... (ώρα 18:30)

To αποκορύφωμα: η λύση που μας προτείνει η Oracle είναι εγκατάσταση του patchset 10.2.0.3 και μετά εγκατάσταση του one-off patch 4960265 on top of it !!!! Αφού βεβαίως προηγούμενα στη λίστα των fixed bugs του patchset 10.2.0.3 περιέχεται και το δικό μας !!!!

Τα παρατάω και φεύγω για διήμερη εκδρομούλα το ΠΣΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου