Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 19, 2007

Εντυπώσεις από το Live streaming

Χθες το βράδυ αποφάσισα να μην πάω στο κλασσικό παρακμιακό καφενείο της γειτονίας μου για να δω τον Ολυμπιακό με τη Λάτσιο, αλλά να δοκιμάσω για πρώτη φορά να παρακολουθήσω τον αγώνα από τον υπολογιστή μου, χρησιμοποιώντας την υπηρεσία live streaming του Supersport.gr. Οι εντυπώσεις μου είναι κάτι παραπάνω από θετικές και σίγουρα ικανοποιητικές:

  • πλήρωσα μόλις 5,94 (4,99 + ΦΠΑ 19%), ίσως λιγότερο απ΄ό,τι πληρώνω κάθε φορά στο καφενείο ή την καφετέρια για 2-3 μπύρες.
  • είδα τον αγώνα στο σπίτι μου με την ησυχία μου, χωρίς να εκνευρίζομαι από σχόλια άλλων γύρω μου.
  • η ποιότητα ήταν άριστη: διάλεξα τη μετάδοση στα 500Kbps, με σύνδεση ADLS στα 4Mbps που διαθέτω (ελάχιστη απαίτηση είναι η γραμμή σου να σου εξασφαλίζει αδιάκοπα τουλάχιστον 550Kbps), σε οθόνη 17άρα και PC με Pentium Core 2 Duo 2,66GHz, κάρτα γραφικών GF8600 GT 256Mb και 2Gb RAM. Παρακολουθώντας από τα 2 μέτρα απόσταση, ήταν σχεδόν σα να βλέπω στη 17άρα τηλεόραση που έχω στο υπνοδωμάτιό μου. Το δε streaming ήταν αδιάκοπο (σε όλη τη διάρκεια του αγώνα δε μου έκανε ούτε ένα πάγωμα της εικόνας).
  • εναλλακτικά υπήρχε η δυνατότητα για streaming στα 350Kbps. Άλλη εναλλακτική είναι η αντίστοιχη υπηρεσία live streaming του olympiacos.org, η οποία μάλιστα δίνει τρεις διαφορετικές ποιότητες: στα 80kbps, τα 220 kbps και τα 450 kbps. Ωστόσο, το κόστος εκεί είναι 9 για τα μη μέλη του Ολυμπιακού και 5 για τα μέλη.
Το μόνο αρνητικό είναι ότι υπάρχει καθυστέρηση κάπου 10 δευτερόλεπτα στη μετάδοση, οπότε μπορεί να ακούσεις τίποτε φωνές νωρίτερα (άρα συμβουλή: παράθυρα κλειστά :-). Πάντως από εδώ και πέρα θα το καθιερώσω. Αξίζει τα λεφτά του.

Υ.Γ.:
[1] για την ιστορία, δυστυχώς ο Τάκης το φοβήθηκε το ματσάκι και δεν τόλμησε μετά το 1-0 να βάλει και δεύτερο επιθετικό (Κοβάσεβιτς) για να κρατήσει τη Λάτσιο πίσω (η οποία όπως φάνηκε είναι μια ομάδα που μπορούσαμε να την κερδίσουμε), ούτε έκανε και άλλη αλλαγή για να βάλει δύο ξεκούραστους παίκτες (ήταν φανερό ότι η ομάδα είχε μείνει από δυνάμεις στο κέντρο). Τώρα πού θα πάρουμε άλλα ποντάκια, προκειμένου να προλάβουμε το UEFA (που πρέπει να είναι και ο κύριος στόχος της ομάδας);
[2] οι δηλώσεις του Ίλια θύμιζαν Βενιζέλο το βράδυ των εκλογών: δε χρειάζεται να βγάλεις την πίκρα σου για το Λεμονή δημόσια, κάντο στα αποδυτήρια της ομάδας, σε κατ' ιδίαν συζήτηση. Αλλιώς, τι έχουν να προσφέρουν στον Ολυμπιακό, πέρα από περισσότερη πίεση στο Λεμονή και εσωτερικά προβλήματα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου